4 receptes de sucs vegetals molt útils per a esportistes

Per preparar aquests sucs vegetals només cal netejar, pelar i trossejar tots els ingredients per incorporar-los a la liquadora o batedora

Aprofitant que aquest tipus de sucs estan molt de moda, us n’explicarem quatre de pensats per a esportistes. Per fer-los només cal netejar, pelar i trossejar tots els ingredients per incorporar-los a la liquadora.

Suc per començar el dia amb força

Comencem amb un suc energètic molt complet per primera hora del matí. Ideal per a esportistes que volen una bona dosi de vitamines i carregar les piles per afrontar la jornada amb vitalitat. Per fer-lo necessitarem un grapat d’espinacs, 1 poma verda, 1 tija d’api, 1 kiwi i 1 plàtan.

Una variant molt semblant, rica en antioxidants i perfecta per als qui desitgin reforçar la immunitat i protegir-se dels refredats seria la següent: espinacs, pastanaga, taronges, llimona i plàtan. El plàtan li dona una textura cremosa al suc i és un aliment ric en sucres de fàcil assimilació i potassi. Per aquest motiu és un aliat perfecte dels esportistes. Per fer més complet el suc podem afegir unes llavors de chia, són saciants, riques en aminoàcids i omega-3.

Suc depuratiu

Per a esportistes que vulguin fer una neteja de l’organisme us aconsello un suc ben lleuger que ajuda a eliminar toxines, té un efecte antiinflamatori i és digestiu. Per fer aquest suc necessitarem 2 rodanxes de pinya, ½ cogombre, 2 branquetes d’api i 1 grapat d’espinacs. Com a toping podem afegir un bocí de gingebre al suc. El gingebre millora la circulació, és antiinflamatori, facilita les digestions, ens ajuda a protegir dels refredats i potencia el to vital.

Suc per no baixar el ritme

Pels que fugen del verd tenim aquest suc de color taronja fet amb fulles de menta. Aquest suc és útil per reforçar el sistema immune i prevenir de les afeccions pròpies dels canvis estacionals. El farem amb 2 pastanagues, 1 pomelo, ½ cogombre i 4 fulles de menta. El toping perfecte per aquest suc seria una culleradeta de pol·len d’abella perquè és un excel·lent reforç nutritiu. El pol.len d’abella s’utilitza des de fa milers d’anys per tractar múltiples desequilibris com l’esgotament i els trastorns inflamatoris.

Suc per recuperar les forces

I per acabar, un suc pensat per recuperar les forces. Aquest suc està fet amb remolatxa rica en sucres, ferro i una bona dosi de vitamines (C, A i Àcid fòlic). Aquest suc està fet amb un grapat de fulles de julivert, 1 arrel de remolatxa, 1  pastanaga i 1 llimona. La combinació d’aquests ingredients el fa un suc ideal per combatre l’anèmia i els estats de convalescència.

Que vagi de gust!

Els autors

Olga Amado
olga amado

Responsable Àrea de salut de l’Esportiu de Llinars

Llicenciada en medicina i cirurgia (UAB). Especialista en Medicina de l’Activitat Física i l’ Esport (UB). Màster en Nutrició i Alimentació (UB).

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.