Us proposem 6 receptes d’estiu fàcils, refrescants i nutritives amb els aliments de temporada que et faran més lleugers aquests dies d’intensa calor.
Sopa de meló
Ingredients: 1 meló, 100ml de crema de llet, fulles de menta, sal, pebre.
Es talla el meló i abans de liquar es poden fer unes boletes de meló per decorar posteriorment. Es passa per la trituradora juntament amb la crema de llet i la menta neta. Finalment, se salpebra al gust i llestos.
Millor servir-la freda i es pot acompanyar d’uns encenalls de pernil de gla.
Sopa de cogombre i alvocat
Ingredients: 2-3 cogombres, 1 alvocat, el suc d’una llimona, oli, sal, pebre, 1 dent d’all pelat i 1 got d’aigua i sèsam torrat per decorar.
Es pela l’alvocat i es retira l’os. Seguidament es renten i es tallen els cogombres. Per acabar, es baten tots els ingredients i per acabar es decora amb un polsim de sèsam torrat.
Liquat refrescant i vitamínic
Ingredients: 1 tallada de síndria sense llavor, 1 cogombre i 1 poma verda.
Aquest suc admet totes les variants que us imagineu i siguin del vostre gust. Per exemple, combinar-ho amb meló en lloc de síndria, afegir menta o gingebre, o canviar el cogombre per un carbassó si el gust no convenç.
Aquest liquat és ideal per hidratar-se després de fer esport.
Espaguetis de carbassó amb cues de gambes i tomàquet
Ingredients: 2 o 3 carbassons (en funció de la mida), 1 tomàquet gran, cues de gambes (6 per plat), oli, sal, pebre.
Pelem el tomàquet, retirem la llavor i el fem a daus. Tot seguit, netegem bé la pell del carbassó i el passem per la mandolina o pel tallador de fer espaguetis. A continuació, l’escaldem el temps just perquè quedi tou però amb consistència. Per últim, en una paella, marquem les cues de gamba. Ara ja està tot llest per muntar el plat. Els espaguetis de carbassó a sota, els daus de tomàquet i les cues de gamba per damunt. Es pot acabar amb un raig d’oli cru o oli aromàtic.
Amanida de burrata, tomàquet, alfàbrega i pinyons
Ingredients: 1 burrata, tomàquet cor de bou, fulles d’alfàbrega fresca picada, pinyons torrats, sal i oli.
Després de netejar el tomàquet i l’alfàbrega, es tallen tots els ingredients a la mida desitjada i componem l’amanida amb gràcia. Finalment, s’amaneix i s’acaba amb els pinyons torrats per sobre.
Amanida de mongeta tendra
Ingredients: Mongeta boby o rodona feta al vapor, ou dur, tomàquet cherry, pebrot vermell i sardineta en escabetx.
Aquesta completa amanida és ideal per dur a la carmanyola de la feina o per organitzar un sopar ràpid i sa. Es pot fer una vinagreta per amanir-la i donar-li un toc especial.
I si voleu encara més receptes i articles sobre aliments, visiteu la secció de Nutrició.
Bon profit i que gaudiu d’aquestes receptes d’estiu!
L’AUTOR
OLGA AMADO
Responsable Àrea de salut de l’Esportiu de Llinars
Llicenciada en medicina i cirurgia (UAB). Especialista en Medicina de l’Activitat Física i l’ Esport (UB). Màster en Nutrició i Alimentació (UB).
.