Fes-te el teu pla setmanal d’activitats i entrena en grup

Si necessites un canvi o fa temps que no entrenes i et costa agafar el ritme, et donem idees per fer-te el teu pla setmanal, tens un munt d'activitats per escollir!
Fes-te el teu pla setmanal d'activitats i entrena en grup
Combinar diferents tipus d’activitats permeten fer un entrenament compensat, i fer-les grup et donen una motivació extra.

Tant si portes un temps sense entrenar o t’aborreix una mica el que fas, et proposem una idea: fes-te el teu pla d’activitats setmanal i entrena en grup. Així veuràs com organitzar setmanalment les activitats que faràs al gimnàs, convertiran el teu entrenament en un pla variat i divertit. D’aquesta manera trencaràs la monotonia que a vegades ens imposem nosaltres mateixos, ja sigui per rutina, per mandra de provar coses noves o per desconeixement.

Activitats de fitness

L’oferta d’activitats incloses a la quota que tens disponible és àmplia i variada, tant en tipus d’activitats com en intensitats i en espais. La classificació de les activitats et pot servir de guia per fer-te el teu horari setmanal, escollint les activitats que més et motivin dins de cada tipus.
És important buscar un bon equilibri entre activitat i descans, activitats de cardio i de força, i combinar l’entrenament a la sala fitness, a les sales d’activitats i a la piscina, per així poder fer compensació amb els diferents tipus de treball que podem realitzar.

Alt consum calòric

Activitats que busquen una gran despesa de calories i que tenen una intensitat elevada o mitjana elevada, afavorint la reducció de greix corporal i millorant la resistència cardiovascular: Body Combat, Swimming Club Claror, HIIT Aquàtic, Veevo, Skill X, Bootcamp, Body Attack, HIFT Training, Running Club Claror, Aquadynamic i Steps. En aquestes activitats sempre has d’intentar donar el teu màxim, per arribar a assolir la màxima intensitat.

Tonificació

Activitats que busquen un augment del to muscular i de la força general amb una intensitat mitjana, utilitzant material divers en funció de l’activitat i en les que s’utilitza suport musical: GAC, Body Pump, Abdominals, CXWorx, Aigua dolça, Aiguagym, Aiguafitness, Tono Claror. També podem fer un treball de tonificació sense cap mena de material, només utilitzant el pes del nostre propi cos.

Cos-Ment

Activitats que busquen una millora de l’estat de benestar general del cos i la ment, treballant el control i la consciència corporal des de la flexibilitat, l’equilibri, la força i la concentració, afavorint la millora postural: Pilates, Body Balance, Estiraments, Hatha Ioga, Kundalini Ioga, Aiguapilates.

Ball

Activitats coreografiades per a tots els públics que busquen un treball cardiovascular, d’expressió corporal i d’agilitat d’una manera divertida mitjançant passos de balls de diferents estils, com el llatí, hip hop, dance, pop, etc: Aquazumba, Zumba, Sh’bam.

Spinning Watts i Group cycle

Activitats d’entrenament cardiovascular i d’alta intensitat amb suport musical, que utilitzen una bicicleta específica equipada amb potenciòmetre per controlar els watts realitzats.
Mitjançant el treball intervàl·lic s’aconsegueix augmentar la capacitat i potència aeròbica, millorant la capacitat cardiovascular, afavorint la reducció del % de greix corporal i tonificant el tren inferior: Group Cycle i Spinning Watts. Aquest tipus de treball per watts de potència, és un treball més acurat per a cada persona, ja que tothom treballa amb el seu FTP (nivell de potència més alt que pots mantenir durant 1 hora sense fatigar-te), però tot el grup treballa a la mateixa zona de treball.
Per conèixer el teu FTP, has de realitzar un test previ de 8’. Trobaràs les sessions de test a la graella del teu club.

Ara que ja tens idees, només cal que et facis el teu pla setmanal i el posis en pràctica.
I si tens algun dubte, consulta amb el teu tècnic, que t’ajudarà a completar-ho.

L’entrenador/a personal et pot ajudar

Si tens un objectiu específic que requereix una anàlisi, acompanyament i seguiment exhaustiu, et recomanem que contractis els serveis d’un/a entrenador/a personal. Als Clubs Claror trobaràs un equip de professionals especialitzat i en formació contínua.
així, l’EP que escullis et farà un Pla d’Entrenament personalitzatt’acompanyarà en tot moment i et motivarà perquè aconsegueixis tot el que et proposis.

 

T’esperem al club!

L’AUTOR

XAVI ROCA

Responsable de fitness i Entrenador personal de Claror Sardenya i Claror Cartagena

Llicenciat en CAFE i Màster en Direcció d’Empreses Esportives

.

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.