Els Clubs Claror estalviem un 33% d’aigua més que abans de la sequera

Volem agrair a tots els usuaris dels nostres clubs per ser part d'aquesta reducció tan important davant de l'escenari de sequera actual
NOTIWEB 2024 (5)

Catalunya s’enfronta a una situació de sequera preocupant, evidenciada per la significativa disminució dels nivells de precipitació en els darrers mesos, assolint xifres històricament baixes. Actualment, a la ciutat de Barcelona ens trobem en situació de pre-emergència que subratlla la importància d’abordar de manera eficient aquesta escassetat hídrica.

 

Davant d’aquest escenari, volem compartir amb tots els nostres abonats i abonades que durant els darrers 3 anys hem aconseguit una reducció del 33% en el nostre consum d’aigua.

 

Des dels Clubs Claror fa anys que estem compromesos amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient, i volem agrair la participació i l’esforç col·lectiu dels abonats i usuaris dels nostres clubs per aconseguir aquest estalvi d’aigua, dins de la situació de sequera actual.

 

Des de fa temps, seguim de prop les recomanacions de la Generalitat per maximitzar l’estalvi d’aigua a les nostres instal·lacions. Hem implementat mesures en quatre grans àmbits que han estat fonamentals per obtenir un estalvi de 35 milions de litres d’aigua anuals, entre els 4 Clubs Claror de Barcelona, que serien equivalents a omplir 63 piscines de natació de 25 metres.

Mesures adoptades per l’estalvi d’aigua als clubs claror

  • Limitació de l’aigua de les dutxes: hem instal·lat més de 400 limitadors de cabal d’aigua a totes les dutxes dels Clubs Claror.
  • Tractament de les piscines amb llum ultraviolada: el canvi de sistema en el tractament de l’aigua de les nostres piscines amb llum ultraviolada, ens ha permès renovar menys vegades l’aigua gràcies a les propietats desinfectants d’aquest sistema.
  • Noves màquines de neteja: hem deixat d’utilitzar mànegues d’aigua en els processos de neteja i hem adquirit una nova flota de màquines per fregar els terres que optimitzen l’ús de l’aigua en el procés de rentada.
  • Noves mesures d’optimització de l’aigua en el rec: hem deixat d’usar el rec per aspersors i hem substituït 920 metres quadrats la gespa natural del Claror Can Caralleu per gespa artificial.

Segons Gabriel Domingo, director general de Clubs Claror, “aquest 33% d’estalvi és el resultat de les mesures que vam començar a implantar en els darrers anys i també de la responsabilitat demostrada pels nostres usuaris, als quals agraïm molt tot l’esforç fet. Pel que fa al consum d’aigua en les dutxes, podem afirmar que avui una dutxa als nostres centres consumeix menys aigua que una dutxa domèstica“.

 

Tal com afirma el director general, “a Claror som molt conscients de la situació de sequera que estem patint i continuarem, amb noves mesures i campanyes, en el nostre camí per reduir i optimitzar l’ús d’aigua que cal perquè els ciutadans puguin continuar fent l’activitat física als nostres centres“.

 

Volem agrair-vos a tots els usuaris dels nostres clubs per ser part d’aquesta reducció tan important davant de l’escenari de sequera actual. El vostre compromís amb les campanyes de conscienciació que hem dut a terme en els Clubs des de fa mesos, ha contribuït de manera significativa en l’estalvi aconseguit. Cada acció suma per preservar els nostres recursos naturals.

Compromisos futurs

Aquest èxit marca només l’inici dels nostres esforços continuats. Mirant cap al futur, ens comprometem a ampliar les nostres accions i a incorporar tecnologies innovadores per a la reutilització de l’aigua. Mantindrem una estreta col·laboració amb les institucions, adaptant-nos a les últimes directrius i contribuint activament a les polítiques de conservació ambiental.

Volem expressar el nostre sincer agraïment a tota la comunitat pels esforços constants i la col·laboració. Sou vosaltres, els nostres membres, els qui ens ajudeu en aquest avenç positiu cap a una gestió més sostenible dels recursos.

et Convidem a seguir estalviant aigua

La sostenibilitat és un esforç col·lectiu, i us convidem a tots a participar activament en aquesta causa a través de les recomanacions de consum d’aigua actuals. Els Clubs Claror tenim un espai web dedicat a l’Acció Climàtica on hi trobaràs un munt de consells i recomanacions.

 

Amb aquests assoliments i els compromisos futurs, reafirmem la nostra creença que un futur sostenible és responsabilitat compartida. Tots juguem un paper important en la preservació del nostre entorn. Continuarem liderant amb l’exemple i us instem a unir-vos en aquesta missió sostenible per a un futur més verd i equitatiu per a tots.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.