Encara ets a temps: organitza el teu entrenament i la teva dieta

imatge-estas-a-temps-entrenament-dieta

Un tema recurrent cada any per aquestes dates és la famosa ‘operació biquini’. Quan encara falten 3 mesos, moltes persones es donen per vençudes.
Però s’equivoquen.
Amb 90 dies tenim temps de sobra per preparar el nostre cos per l’estiu, i si ens hi posem, podem aconseguir molt més que això. Seguint unes senzilles pautes podem reprogramar el nostre cos i ment per adoptar uns hàbits més saludables.

Activitat física
Començarem detallant aquelles coses més senzilles, coses que fem cada dia sense pensar-hi, però que si volem, podem convertir-les en un dels pilars més importants d’una vida sana i en forma.
Un exemple molt clar és el desplaçament cap a la feina. Tots sabem que la moto, el cotxe o el transport públic ens ajuden a arribar més ràpidament. Si en lloc d’agafar un transport decideixes anar caminant o en bici, descobriràs que el trajecte pot carregar-te les piles: el vent a la cara, el bon temps i la sang bombejant amb força pel teu cos, faran que arribis a la feina amb energies renovades. I el més important de tot, just començar el dia hauràs assolit un objectiu, i això fa que el cervell adopti una actitud positiva, guanyadora i de benestar.
Un estil de vida actiu és això: buscar aquells 30 minuts del dia que pots dedicar a moure el cos i d’aquesta manera, evitar el sedentarisme.

Si el que vols és treballar la figura, sigui guanyant múscul o perdent greix, també caldrà que segueixis un pla d’entrenament. És aconsellable dedicar unes estones a fer activitat física, com a mínim 2 o 3 cops per setmana, per obtenir els resultats desitjats.
Si la teva opció és el gimnàs, a part de les activitats dirigides com ara el Body Attack, el Body Pump, el Cxworx o l’Spining, et recomanem fer exercici HIIT (High Intensity Intervalic Training). És un entrenament de curta durada on es realitzen exercicis a altes intensitats durant uns períodes de temps curts alternats amb petits descansos actius… Dit així no sona gaire atractiu, però et podem assegurar que un bon entrenament HIIT pot ser més efectiu a l’hora de cremar greix que una hora de córrer, i a la vegada també treballar diferents grups musculars. Ara ja no sona tan malament, oi?
Una opció molt bona és contractar una entrenadora o entrenador personal, que sabrà com guiar-te durant aquests mesos i treure tot el teu potencial. Veuràs que ets molt més capaç del que mai hauries imaginat.

Si prefereixes l’activitat a l’aire lliure, ara que ja hem deixat enrere els dies curts i freds de l’hivern, és el moment d’agafar la bici o les botes de muntanya i sortir a explorar. Pots començar per passejos o excursions més curtes i a poc a poc anar ampliant i descobrint terrenys nous. També pots agafar el cotxe i buscar un cim per pujar, caminar fins a un pantà o un riu per banyar-te o per visitar alguna cala tranquil·la.

Dieta alimentària
L’alimentació juga un paper fonamental en la nostra vida. Uns bons hàbits saludables ens faran sentir millor, i a la vegada el nostre cos ho reflectirà. És recomanable menjar amanides variades de fulles verdes acompanyades amb llavors i fruits secs. Plats amb productes frescos, lleugers i fàcils de preparar.
Els hidrats i proteïnes els podem aconseguir dels llegums, l’ou i el peix. Respecte a la carn, sempre cal procurar menjar carn blanca com ara el pollastre, el conill o gall dindi. I deixarem el porc o carns vermelles per aquells dies que estiguem rodejats d’amics o família fent el vermut o menjant fora en un restaurant. Si podem prescindir de la carn, millor que millor.
El que sí cal evitar són els plats processats, sucres i begudes alcohòliques en excés.
La fruita és un aliment ideal per aplacar el desig de dolç o per picar fora d’hores.

Tot això t’ajudarà a sentir-te una persona nova i sana, plena de força i seguretat.
Aprofita els reptes que vagis assolint per inspirar i acompanyar els que et rodegen.
Dedica’t temps a tu mateix i molt més aviat del que t’esperes començaràs a recollir els fruits.

Ànims, el teu JO ideal t’espera aquest estiu!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.