Refresh

This website claror.cat/clubs-claror/claror-contra-les-violencies-de-genere/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Claror contra les violències de gènere

Continuem lluitant per erradicar la violència masclista en l’esport
NOTIWEB (12)

 El 25N es commemora el Dia Internacional per l’erradicació de la violència contra les dones i a Claror estem compromesos en aportar el nostre gra de sorra. Per nosaltres no és flor d’un dia. És una tasca, dia rere dia i que ens implica a tots i totes. 

 

Una de les qüestions que ens prenem més seriosament és tenir al dia els protocols d’assetjament. Aquests protocols són la garantia que ens permet prevenir situacions o actuar en cas que es detectin relacions que no són respectuoses entre les persones, sobretot si poden derivar en violències. 

 

També treballem sota el criteri de fomentar la igualtat d’oportunitats i el respecte als drets humans. Així ho assenyala el nostre Codi de Conducta i Bon Govern i així ho impulsem sobretot a les escoles esportives, allà on els infants aprenen també valors que els formem com a persones. 

 

Detectem violències masclistes a l’esport 

En aquest anar més enllà, enguany durem a terme una dinàmica entre els i les jugadores dels equips de bàsquet Safa-Claror per sensibilitzar sobre les violències masclistes. A partir d’un iceberg concebut per l’Ajuntament de Barcelona, els nois i noies majors de 14 anys, tindran un moment per reflexionar sobre aquells fets que suposen una violència de gènere, sigui de forma visible o invisible, explícita o subtil. 

 

I tu, tens clar què són les violències masclistes? 

Podríem pensar que la violència de gènere s’exerceix sempre amb l’ús de la força i massa sovint es redueix al recompte de dones que malauradament perden la vida a mans de les seves parelles o exparelles. I sí, els feminicidis són una xacra bestial de la nostra societat, però és la punta de l’iceberg. A sota, trobem una gran base formada per una cultura patriarcal que normalitza els micromasclismes, les bromes sexistes, les desigualtats en les oportunitats i que invisibilitza l’opinió de les dones i el talent femení. També trobem una societat que continua reforçant els rols de gènere segons uns estereotips del passat com, per exemple, encara passa amb les joguines. 

 

N’estàs veient, patint o exercint?  

Són molts els recursos que tenim a l’abast per denunciar un possible cas de violència de gènere. Us facilitem alguns dels més propers i, si en sou coneixedors o en patiu, no tingueu por a posar-vos-hi en contacte: 

➡️ https://ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/bcn-antimasclista/serveis-atencio-vers-la-violencia-masclista

També hi ha recursos a l’abast de persones, i concretament homes, que tinguin dificultats per mantenir relacions respectuoses, s’adonin que actuen amb violència i necessitin ajuda:  

➡️ https://ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/bcn-antimasclista/masculinitats/programa-atencio-homes-sah 

 

 Per últim: 900 900 120. Aquest és el telèfon d’atenció contra la violència masclista. És gratuït, confidencial i funciona les 24 hores dels 365 dies de l’any.