Barcelona impulsa una campanya contra la violència LGTBI-fòbica i el racisme en el món esportiu

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una nova campanya destinada a erradicar la violència LGTBI-fòbica i el racisme als equipaments esportius de la ciutat
NOTIWEB_MASTER (51)

Coincidint amb el Dia de l’Orgull LGTBI, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una nova campanya destinada a erradicar la violència LGTBI-fòbica i el racisme als equipaments esportius de la ciutat. Aquesta iniciativa s’insereix en el marc del compromís ferm de la ciutat amb la promoció de la igualtat, la diversitat i el respecte.

 

La campanya, que es presenta sota el lema “Esport per a tothom, sense odi ni discriminació”, pretén sensibilitzar la ciutadania i fomentar un entorn esportiu inclusiu i segur. Per aconseguir-ho, es duran a terme diverses activitats, com ara tallers, xerrades i esdeveniments esportius, en col·laboració amb clubs esportius, associacions LGTBI i entitats de defensa dels drets humans.

 

En cas de presenciar o patir qualsevol forma de violència LGTBI-fòbica o racista en un equipament esportiu, la persona afectada o testimoni ha de posar-se en contacte amb el professional més proper. Aquest l’enllaçarà amb la persona responsable o delegada per explicar-li la situació el més aviat possible. Des de l’equipament s’iniciarà una investigació interna i, sobre la base de l’informe, la direcció i l’Institut Barcelona Esports (IBE) o el Districte prendran una decisió i donaran una resposta.

 

A més, les persones afectades poden denunciar el cas a l’Oficina per la No Discriminació (OND), situada al carrer Ferran, 32, Barcelona, o trucant al 934 132 000. L’OND ofereix diversos serveis d’atenció psicosocial, acció socioeducativa, assessorament jurídic i mediació.

 

Amb aquesta campanya, Barcelona reafirma el seu paper com a ciutat capdavantera en la defensa dels drets humans i en la lluita contra qualsevol forma de discriminació.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.