Refresh

This website claror.cat/fundacio-claror/fundacio-claror-guanya-el-tercer-premi-a-la-jornada-de-bones-practiques-de-gestiona/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Fundació Claror guanya el Tercer Premi a la Jornada de Bones Pràctiques de Gestiona

La bona pràctica premiada va ser la titulada "Economia circular, social i solidària", presentada per Ester Benach
NOTIWEB_MASTER (33)

La Fundació Claror ha aconseguit el tercer premi en la II Jornada de Bones Pràctiques Sapiens, organitzada per Gestiona, l’Associació Catalana d’Entitats de gestors d’instal·lacions esportives públiques.

 

L’esdeveniment, que va tenir lloc ahir 15 de maig, a la seu de la EUNCET Business School al Campus Barcelona Can Dragó, va reunir més de cent setanta professionals del sector per conèixer i valorar propostes innovadores per a la millora de la gestió dels centres esportius.

 

Una de les propostes de Bones Pràctiques de la Fundació Claror, titulada “Economia circular, social i solidària”, presentada per Ester Benach, directora d’Excel·lència, RSC i comunicació interna del Grup Claror, va ser la guanyadora de la tercera posició.

Economia circular, social i solidària

“El millor residu, és el que no generem”, aquesta és la premissa de la qual parteix la bona pràctica guanyadora del tercer premi de la II jornada de Bones Pràctiques de Gestiona.

Però aconseguir el residu 0 és altament difícil en centres esportius municipals que tenen una alta complexitat d’activitats, usos i processos. Per això, des de la Fundació Claror impulsem aquesta iniciativa que ens permet donar una segona vida al material que cau en desús.

Les donacions a entitats socials de mobles, roba esportiva, objectes perduts i material esportiu que ja no s’utilitza en els clubs és la pràctica més habitual quan es pensa en reutilitzar. Però a Claror hem anat un pas més enllà fomentant l’Upcycling, és a dir, la reconversió de roba i lones publicitàries en nous productes, sense passar per un procés industrial.

Els productes resultants han estat diversos: clauers moneders, bosses per a entrepans, estoig de llapissos, portadocuments, fundes per a ordinadors o tauletes… tots ells fets per centres especials de treball.

La iniciativa reuneix tres dels valors de la gestió socialment responsable. El valor ambiental (la reutilització de material), el valor social (contractació de centres especials de treball) i el valor solidari (donació a entitats socials). I a més, també afegeix valor per a l’equip, perquè la major part dels productes fets (2.800 unitats des de 2016 fins avui) s’han regalat als treballadors i treballadores de l’entitat.

Els primers dos premis van ser atorgats a les propostes “Eficiència energètica, una inversió imprescindible” d’Ègora | Centres Esportius Municipals i “Implantació de tecnologia NAGI per la natació” de la Fundació Poblenou 1924, respectivament.

 

Durant el matí es van presentar vint-i-vuit bones pràctiques destacades en l’àmbit de la direcció de centres, desenvolupament de producte, màrqueting i comercial, tecnologia, persones i gestió de RR.HH, economia i finances, i manteniment d’instal·lacions.

 

Per part de Fundació Claror, també van participar en la jornada altres companys i companyes presentant bones pràctiques dutes a terme per l’entitat, com:

  • Sistema de validació de l’assistència a les classes dirigides, per Òscar Alarcon – Àrea de Sistemes
  • Digitalització de tràmits (amb TEAMS i signatura electrònica), per Ignasi Casacuberta – Àrea de Recursos Humans
  • Catàleg de Producte, per Olga López – Àrea de Producte i Innovació Esportiva
  • Economia circular i solidària, per Ester Benach – Àrea d’Excel·lència i Responsabilitat Social
  • Nou paradigma d’atenció al client, per Júlia Andrés i Laura Piris – Àrea d’Atenció al Client i Àrea de Marketing i Comunicació
  • “Fes-t’ho tu mateix”, la millor experiència pel client i per l’equip, per Cristina Rueff – Àrea Comercial
  • Reaprofitament de l’aigua de rentat de filtres, per Òscar Marín – Àrea de Manteniment
  • Mapa de talent, per Juanjo Zabala – Àrea de Recursos Humans
  • Com lidera el teu equip? Avaluacions ascendents, per Alfons Font – Direcció de clubs
  • Els MOMENTS amb les persones del nostre equip, per Núria Sabartés – Direcció de clubs

 

Durant la jornada, també es van presentar dues noves aplicacions, Mercatus i Sapiens. Mercatus és una plataforma digital comercial per a proveïdors del sector, mentre que Sapiens és un espai de missatgeria instantània per als equips de gestió dels associats.

 

Així mateix, l’esdeveniment va concloure amb una ponència de Manel Reyes, soci-director a MRC International People Training, sobre les “21 dies d’actituds positives”, destacant la importància d’una actitud positiva en la gestió i la millora contínua.

 

La trobada ha estat valorada molt positivament per la qualitat de les propostes presentades i l’alta participació, reafirmant la importància de compartir bones pràctiques per a la millora de la gestió dels centres esportius públics.

 

Consulta més imatges i informació de la jornada a la web de Gestiona >

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.