Fundació Claror s’afegeix a la innovació en eficiència energètica als camps esportius

L’estudi, dut a terme per INDESCAT, el clúster de la indústria esportiva catalana, proposa aprofitar l’energia tèrmica absorbida per la gespa dels mateixos camps esportius
NOTIWEB_MASTER (28)

La Fundació Claror se suma a l’avantguarda de la sostenibilitat energètica en els camps esportius amb la seva participació en un innovador projecte d’estudi. Es tracta d’analitzar la viabilitat de la implementació de la tecnologia “collector field” en els camps de futbol de gespa artificial, amb l’objectiu d’utilitzar-los com a recol·lectors d’energia tèrmica, en un esforç per millorar l’eficiència energètica.

 

L’estudi, liderat per INDESCAT, el clúster de la indústria esportiva catalana, proposa aprofitar l’energia tèrmica absorbida per la gespa dels mateixos camps esportius per al seu emmagatzematge i distribució en sistemes i equips que requereixin aigua calenta. Aquest sistema innovador es basa en la instal·lació de col·lectors (tubs) sota la superfície d’herba dels camps.

 

El projecte té com a principal objectiu analitzar la viabilitat, en termes energètics i econòmics, per tal que els centres esportius que ho posin en marxa puguin ser més competitius al mateix temps que redueixin el seu consum energètic. A més, es cerca impulsar la sostenibilitat en la gestió energètica, minimitzant l’impacte ambiental i fomentant el valor compartit.

 

A Fundació Claror ens enorgulleix formar part d’aquesta iniciativa d’anàlisi que no només busca millorar l’eficiència energètica, sinó també promoure pràctiques més sostenibles en l’àmbit esportiu.

 

Seguirem treballant per un futur més verd i saludable per a tots!

 

Més info INDESCAT.org >