Acupuntura per a runners

Runners amateurs, professionals i atletes d’elit segueixen aquest tractament i confirmen que l'acupuntura és un dels tractaments més efectius per recuperar-se de lesions i disminuir el dolor i la inflamació, i per afavorir la recuperació.
Acupuntura per a runners
Usada apropiadament, no té contraindicacions i és una de les formes d’intervenció mèdiques més segures.

L’acupuntura és una tècnica de la medicina tradicional xinesa, reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a teràpia efectiva en una àmplia varietat de símptomes i malalties.

Consisteix en la introducció d’agulles metàl·liques molt fines, estèrils i d’un sol ús en punts específics de la pell. Es pot complementar amb l’ús de ventoses, moxibustió, auriculoteràpia i electroacupuntura.

Usada apropiadament, no té contraindicacions i és una de les formes d’intervenció mèdiques més segures.

Runners amateurs, professionals i atletes d’elit segueixen aquest tractament i confirmen que l’acupuntura és un dels tractaments més efectius per recuperar-se de lesions i disminuir el dolor i la inflamació, i per afavorir la recuperació.

Com actua l’acupuntura?

La funció de l’acupuntura és estimular amb punts acupunturals situats en meridians de l’organisme, que tenen com a objectiu activar la circulació de l’energia i la sang allà on ha quedat estancada.

L’estimulació afavoreix la producció d’hormones, com les endorfines i les encefalines, que aporten a l’organisme un efecte sedant, aconseguint reduir el dolor i la inflamació, i accelerar el procés de curació de la lesió en qüestió.

En què et pot ajudar si ets runner?

En la pràctica del running, són habituals les estirades musculars, fractures, esquinçaments, distensions, etc.

L’acupuntura està recomanada pel tractament de lesions esportives, lesions agudes amb dolor i cròniques, inflamació muscular, tendinosa o articular i també és adequada en la prevenció i millora del rendiment esportiu. També per a recuperar-se del cansament muscular i fatiga profunda després d’una cursa.

Els estudis verifiquen que augmenta la circulació i accelera el temps de recuperació, gràcies a la seva capacitat d’equilibrar els sistemes neurològics i cardiovasculars.

Rebre un tractament d’acupuntura en el moment adequat ajudarà a la prevenció de lesions o a una més ràpida recuperació. També pot ser un complement del tractament que s’estigui rebent, ja que és compatible amb la medicina rehabilitadora convencional i la fisioteràpia.

Si vols provar l’acupuntura, demana cita i consulta els nostres especialistes en els següents clubs:

  • Claror Sardenya
  • Claror Cartagena
  • Claror Marítim

Els autors

DOLORS SILLERO

Acupuntora i terapeuta manual de Claror Cartagena

Titulada en acupuntura (Medicina tradicional xinesa), massatge terapèutic, esportiu i per fibromiàlgia, reflexologia podal, drenatge limfàtic manual i auriculoteràpia

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.