Funcions i disfuncions del sòl pelvià dels homes

Saps què és el sòl pelvià? Saps que els homes també en tenen i, per tant, també poden tenir disfuncions perineals?
Funcions i disfuncions del sòl pelvià de l'home
La funció sexual també està influenciada per l’estat del sòl pelvià, sent el responsable de l’erecció, el manteniment d’aquesta i l’ejaculació.

Segur que has sentit a parlar del sòl pelvià, però potser no sabies que els homes també en tenen i han de cuidar-lo. En aquest vídeo t’expliquem què és i quines funcions i disfuncions del sòl pelvià dels homes hauries de conèixer.

QUÈ ÉS EL SÒL PELVIÀ?

El sòl pelvià o perineu, és el conjunt de musculatura, nervis, lligaments i teixit connectius que està situat dins la cavitat pelviana.

FUNCIONS DEL SÒL PELVIÀ dels homes

Una que una de les seves funcions és la de sostenir les estructures i òrgans com són la bufeta i el recte, en la seva correcta ubicació. A més a més, juntament amb la musculatura abdominal, lumbar, glutis i el diafragma, el sòl pelvià té una funció estabilitzadora lumbopelvica quan tots aquests grups musculars funcionen en sinergia.

El sòl pelvià també és important perquè si el tenim saludable, ens ajuda a esmorteir les pressions intraabdominals que es generen en fer esforços (estossegar, esternudar, aixecar pesos…), protegint el paquet visceral ubicat dins la cavitat abdominal.

DISFUNCIONS DEL SÒL PELVIÀ dels homes

Un sol pelvià debilitat pot comportar una alteració en la funció esfinteriana, donant lloc a incontinència d’orina, de gasos o de femta (que es pot donar en la dona i en l’home). A més a més, la funció sexual, ve influenciada per l’estat del sòl pelvià de manera que és el responsable de l’erecció, el manteniment d’aquesta i l’ejaculació.

Mantenir el teu perineu en bon estat t’ajudarà a evitar hèrnies inguinals, incontinència urinària (que apareix sovint després d’una intervenció de pròstata), incontinència de gasos, disfuncions sexuals i dolor a la zona pelviana entre d’altres.

Si tens algun d’aquests símptomes, no ho dubtis, consulta al teu fisioterapeuta,. Després de fer una valoració inicial, et podrà tractar amb, electroteràpia, teràpia manual o exercicis millorant la teva salut i qualitat de vida.

Hipopressius i FISIOTERÀPIA DEL SÒL PELVIÀ

Els hipopressius són una de les tècniques que ens pot ajudar. Són uns exercicis que es fan en apnea i mitjançant determinades postures busquen disminuir la pressió de la cavitat abdominal i pèlvica, al mateix temps que tonifiquen la part baixa de l’abdomen i la musculatura del sòl pelvià.

Als Clubs Claror pots trobar sessions individuals i grupals d’hipopressius i fisioteràpia del sòl pelvià:

Hipopressius >

Fisioteràpia de Sol Pelvià >

L’autora

Pat Vidal
PAT VIDAL

Fisioterapeuta Especialista en Activitat física en la salut i Sòl Pelvià

Graduada en Fisioteràpia (FCS Blanquerna-Ramon Llull), Màster en Activitat Física Terapèutica en Patologia Crònica (FCS Blanquerna-Ramon Llull).

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.