Troba el Ioga que més t’equilibri

Ioga és una paraula sànscrita que significa unió, és una disciplina mil·lenària que engloba diferents eines, diferents pràctiques per alliberar l’ésser humà de les seves càrregues físiques, mentals i emocionals
Les eines bàsiques que utilitza el Ioga per d’alliberar càrregues són: els Pranayames, els Mantres i les Asanes

Hola, sóc l’Álex, instructor de ioga de Can Caralleu. Ioga és una paraula sànscrita que significa unió, és una disciplina mil·lenària que engloba diferents eines, diferents pràctiques per alliberar l’ésser humà de les seves càrregues físiques, mentals i emocionals.

Dins el ioga trobem vàries tradicions i les eines que utilitza per aquest objectiu del que parlàvem d’alliberar càrregues són tres bàsiques, hi ha algunes tradicions que n’inclourien d’altres, però les bàsiques serien: els Pranayames o exercicis respiratoris; els Mantres, són paraules o síl·labes que el fet de repetir-les durant uns minuts ajuden a calmar la ment i, les Asanes, que és la part més física que tothom coneix.

A Can Caralleu i als Clubs Claror hi ha 2 iogues bàsics que impartim, el Hatha ioga i el Kundalini ioga.

Kundalini Ioga

El Kundalini ioga és un ioga com més dinàmic que compila aquestes respiracions, aquests Mantres i aquestes Asanes per treballar un propòsit en concret. Les sessions vénen molt pautades amb els manteniments de cada postura molt concrets per treballar alguna cosa específica. Els temes a treballar són obrir el cos, sentir-te elevat, despertar la intuïció, desintoxicar el cos, etc. Hi ha milers de Kriyes, que es diuen.

HATHA IOGA

El Hatha ioga el que fa és des de les Asanes, des de les postures bàsiques, combinar-les de la manera que el professor considera adient per treballar una sessió més encarada a l’estirament, la tonificació, l’equilibri, les invertides, etc.

Us convidem a assistir a les sessions que fem a tots els centres de la Fundació i moltes gràcies.

L’AUTOR

alejandro yeste

Instructor de Ioga del Claror Can Caralleu

Instructor de Ioga

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.