Organitza’t la setmana i aconsegueix entrenar regularment

Et costa començar a entrenar i mantenir la constància? Aquí tens uns consells per fer-te un pla d'entrenament setmanal amb el que et motivaràs i aconseguiràs mantenir la regularitat.
Consells per fer-te un pla d'entrenament setmanal
És clau fixar-se un objectiu d’entrenament realista: més val entrenar dos dies a la setmana i ser regular, que entrenar sis dies seguits i  després fer una pausa de dues setmanes.

Tornar a entrenar després de les vacances o d’un llarg període d’inactivitat, a vegades pot resultar complicat. Motivar-te, començar i mantenir una regularitat és més fàcil si t’organitzes la setmana i et fas un pla d’entrenament.

És important que comencis de manera gradual, augmentant a poc a poc la freqüència, la intensitat i el volum, per acostumar els músculs i les articulacions a l’exercici i per evitar el risc de sobrecàrrega i de lesió.

Des del principi ja notaràs que et sents millor, tant a nivell físic com a nivell psicològic, que estàs de més bon humor i que augmenta la teva energia.
A partir dels 3 mesos d’entrenar amb constància, començaràs a veure clarament els canvis en el teu cos i en el teu benestar emocional.

pla d’entrenament setmanal

A l’hora de fer un pla d’entrenament setmanal, cal buscar un bon equilibri entre exercici i descans, activitats de cardio i de força, i combinar la sala fitness, les sales d’activitats i la piscina, escollint les activitats que més et motivin dins de cada tipus.

També és molt important que l’objectiu de dies d’entrenament estigui ajustat a la teva realitat per poder mantenir-lo de manera constant: és millor entrenar dos dies a la setmana i ser regular, que sis dies seguits i després estar dues setmanes en pausa.

ENTRENAMENT DE FORÇA

Treballar la força és fonamental en totes les etapes de la vida, i en cada una d’elles hem d’entrenar-la de manera diferent. Recorda que és la força és la qualitat física més important a treballar i que no pot faltar mai en el teu entrenament.

INFANTS I ADOLESCENTS

A diferència del que es creia antigament, entrenar la força en poblacions juvenils és altament recomanable per a poder desenvolupar la seva composició corporal correctament i així prevenir futures lesions i patologies en edats adultes. És recomanable treballar la força resistència amb càrregues baixes o amb el pes del propi cos.

ADULTS

En aquesta àmplia franja d’edats, es poden treballar els tres tipus de força (força màxima, força resistència i força explosiva/velocitat) depenent de l’objectiu de cadascú. És important començar amb un entrenament d’adaptació si no es té experiència prèvia en l’entrenament de força, o si no es realitza activitat física des de fa temps.

SÈNIORS

Tenir una edat avançada no és una excusa per a no entrenar la força, tot el contrari, és molt recomanable per a poder reforçar les articulacions, els ossos i reduir les probabilitats de lesions.

En aquest cas, cal treballar la força resistència amb càrregues baixes o moderades controlades, i la força explosiva/velocitat, amb llargs descansos entre sèries en un principi, i després es pot fer qualsevol tipus d’entrenament de la força segons objectius.

Aquest tipus d’entrenament es pot fer tant en activitats de sala com a la piscina.

 

ACTIVITATS DIRIGIDES EN GRUP

L’oferta d’activitats incloses en la quota que oferim a Clubs Claror és àmplia i variada, tant en tipus d’activitats com en intensitats i en espais, així que la classificació per tipus d’activitat t’ajudarà a escollir-les.

Alt consum calòric

Activitats que busquen una gran despesa de calories i que tenen una intensitat alta o mitjana alta, afavorint la reducció de greix corporal i millorant la resistència cardiovascular: Aquadynamic, Body Combat, Body Attack, Fit Boxa, Running Club Claror, Camina, HIIT Aquàtic, HIFT Training, HIIT Training LAB, Skill X, Step i Swimming Club Claror.

Tonificació

Activitats que busquen un augment del to muscular i de la força general amb una intensitat mitjana, utilitzant material divers en funció de l’activitat i en les que s’utilitza suport musical: Strong Nation, Força LAB, Abdominals, GAC, Body Pump, Aigua dolça, Aiguagim, Aigua fitness, Tono Claror, Les Mills Core i Ybells.

Cos-Ment

Activitats que busquen una millora de l’estat de benestar general del cos i la ment, treballant el control i la consciència corporal des de la flexibilitat, l’equilibri, la força i la concentració, afavorint la millora postural: Pilates, Body Balance, Hipopressius, Estiraments i mobilitat, Hatha Ioga, Kundalini Ioga, Vinyasa Ioga i Aquabalance.

Ball

Activitats coreografiades per a tots els públics que busquen un treball cardiovascular, d’expressió corporal i d’agilitat d’una manera divertida mitjançant passos de balls de diferents estils, com el llatí, hip-hop, dance, pop, etc.: Ball’m, Aquadance, Zumba i Sh’bam.

Spinning Watts

Activitats d’entrenament cardiovascular i d’alta intensitat amb suport musical, que utilitza una bicicleta específica equipada amb potenciòmetre per controlar els watts realitzats. Mitjançant el treball intervàl·lic s’aconsegueix augmentar la capacitat i potència aeròbica, millorant la capacitat cardiovascular, afavorint la reducció del % de greix corporal i tonificant el tren inferior: Group Cycle i Spinning Watts.

Funcional

Activitats d’entrenament funcional i d’alta intensitat on es fa un treball en circuit mitjançant una tecnologia pròpia i específica que ens ajuda a l’organització i al control de la sessió. Milloren la reducció de greix corporal i augmenten la força general, afavorint una millor qualitat de vida des de moviments quotidians del dia a dia: Teambeats i Funxtion Claror.

SÈNIOR FIT

Sènior Fit és un programa d’activitats dirigides que té per objectiu mantenir i/o millorar la forma física de forma global de les persones de perfil sènior. Hi ha diverses activitats de Sènior-FIT, tant en sec com en aigua, diferenciades pels diferents objectius de treball: Cardio, Força i Equilibrium.

XP15′

Activitats exprés de 15′ a la sala de fitness en grups reduïts, i que treballen de forma més localitzada diferents grups musculars, combinant alta intensitat i major crema de greixos: Core, Cross Claror, Estiraments i mobilitat articular, HIIT i Tabata. Consulta tota la info d’aquestes activitats i els seus horaris clicant aquí.

 

Consulta els horaris d’activitats dels clubs aquí i fes-te el teu planning.

Vols que t’ajudem?

T’animem a consultar els entrenadors/es personals i tècnics i tècniques i per trobar el tipus d’entrenament que més s’ajusta a les teves necessitats i característiques.

Entrenador Personal

L’equip d’Entrenadors/es Personals que t’ajudaran a assolir resultats en el menor temps. Un Entrenador/a Personal Claror et farà un Pla d’Entrenament personalitzat, t’acompanyarà en tot moment i et motivarà perquè obtinguis els resultats que desitges.

També t’acompanyarà durant els entrenaments, t’ensenyarà a realitzar-los correctament, et corregirà i ajustarà el pla segons la teva evolució, optimitzant el teu temps i el teu esforç. Tot això farà que assoleixis els teus objectius ràpidament i un estil de vida saludable.

Vols més informació sobre l’entrenador personal? Omple aquest formulari i contactarem amb tu.

Programes d’Iniciació a l’entrenament

Per altra banda, disposem dels Programes d’Iniciació a l’entrenament, de diferents nivells segons el propòsit que persegueixis: aprimar-te, muscular-te o reforçar-te. Demana al tècnic de la sala de fitness o de la piscina que posi data una sessió de benvinguda, i t’assessorarem perquè aconsegueixis el teu objectiu.

l’autor

XAVI ROYO

Responsable d’activitats dirigides i Entrenador Personal de L’Esportiu de Llinars i Coordinador tècnic del 22 Fitnes Club

Llicenciat en INEFC, Grau superior d’animació d’activitats físiques i esportives, i Entrenador nacional de triatló.

.

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.