La importància d’entrenar la força

Entrenar la força és bàsic en totes les etapes de la vida. T'expliquem com treballar-la  i els seus beneficis.
Entrenar la força
Hi ha tres tipus de força: força màxima, força explosiva i força resistència

En el món de l’entrenament entenem com a força, la capacitat del sistema neuromuscular per a poder superar resistències, actuar en contra de les mateixes o inclús mantenir-les a través de l’activitat muscular.

Entrenar la força, o el que comunament coneixem com a entrenament de musculació, ens permet augmentar els nostres nivells de múscul, i això aporta múltiples beneficis per a la nostra salut.

Tipus de força

Força màxima

Es caracteritza per treballar amb altes càrregues però amb molt poques repeticions en cada sèrie (entre 1 i 3) i llargues recuperacions entre sèries (entre 3 i 5 minuts). És recomanable per augmentar de manera significativa els nivells màxims de força.

Força explosiva

La seva particularitat radica en treballar amb càrregues moderades i altes en el menor temps possible i sense perdre la bona tècnica. La podem trobar en disciplines com l’Entrenament Funcional, Bootcamp o entrenaments enfocats a altres esports on la velocitat i explosivitat juguen un paper important.

L’aparell pneumàtic Keiser, que s’utilitza en els entrenaments personals, és ideal per treballar-la, ja que permet fer moviments a la màxima velocitat sense les forces inercials.

Força resistència

Aquest tipus de força busca treballar amb càrregues moderades durant un període de temps llarg mitjançant un nivell alt de repeticions en cada sèrie (més de 12). És ideal per a objectius de tonificació general i pèrdua de pes.

BENEFICIS DE L’ENTRENAMENT DE LA FORÇA

Quan comencis a entrenar la força, en unes setmanes començaràs a veure els seus beneficis:

✔️Augment de la massa muscular
✔️Reforça els ossos i les articulacions
✔️Millora la higiene postural
✔️Evita futures lesions
✔️Prevenció de malalties
✔️Reducció dels nivells de greix
✔️Tonifica el nostre cos
✔️Facilita les accions del nostre dia a dia
✔️Millora l’estat d’ànim i l’autoestima

ENTRENAMENT DE FORÇA SEGONS L’EDAT

Nens i adolescents

A diferència del que es creia antigament, entrenar la força en poblacions juvenils és altament recomanable per a poder desenvolupar la seva composició corporal correctament i així prevenir futures lesions i patologies en edats adultes. És recomanable treballar la força resistència amb càrregues baixes o amb el pes del propi cos.

Adults

En aquesta àmplia franja d’edats, es poden treballar els tres tipus de força depenent de l’objectiu de cadascú. És important començar amb un entrenament d’adaptació si no es té experiència prèvia en l’entrenament de força, o si no es realitza activitat física des de fa temps.

Sèniors

Tenir una edat avançada no és una excusa per a no entrenar la força, tot el contrari, és molt recomanable per a poder reforçar les articulacions, els ossos i reduir les probabilitats de lesions.

En aquest cas, cal treballar la força resistència amb càrregues baixes o moderades controlades i amb llargs descansos entre sèries en un principi, i després es pot fer qualsevol tipus d’entrenament de la força segons objectius.

Entrenament de força dirigit als Clubs Claror

Dins l’oferta d’activitats dels Clubs Claror pots trobar totes aquestes activitats dirigides per un/a tècnic/a:

T’animem a provar-les i a consultar els tècnics i tècniques i entrenadors/es personals per trobar el tipus d’entrenament que més s’ajusta a les teves necessitats i característiques.

L’AUTOR

alex principal
ALEX PRINCIPAL

Tècnic de fitness i Entrenador personal

Activitats Fit90, Spinning, Pilates i Hipopressius

.

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.