Els beneficis de nedar al mar

Aquest esport és ideal per practicar a l’estiu però també en bona part de l’any, d’abril a novembre
Descobreix amb aquest vídeo els beneficis de nedar en aigües obertes.

La pràctica de la natació en aigües obertes, mar, rius o estanys és un esport de moda amb un augment exponencial dels seu practicants en els últims anys. Aquest esport és ideal per practicar a l’estiu però també en bona part de l’any, d’abril a novembre, amb les mesures adequades per aconseguir una bona experiència durant la seva pràctica.

Nedar al mar és molt diferent de nedar a la piscina, però aquest fet no exclou la necessitat de realitzar sempre un bon entrenament planificat i assessorat per un tècnic de referència. A la piscina l’objectiu és aconseguir les capacitats físiques i la confiança psicològica necessària per enfrontar els entrenaments i les competicions en aigües obertes. També és el lloc adequat per buscar el grup d’entrenament que encaixi amb el teu nivell, i alhora, potencia la part més social d’aquest esport, de manera que permet enfrontar en companyia l’experiència d’entrenament i de competició en aigües obertes. Formar part d’un grup d’entrenament d’aigües obertes et permetrà superar totes les inquietuds i sensacions d’inseguretat habituals al començar a practicar aquesta modalitat en un medi inestable com són el mar, els grans rius o els estanys.

La natació en aigües obertes és una de les disciplines esportives que més ens acosta a la natura. De fet, la sensació que experimentem és de fusió i comunió amb l’aigua i de convertir-nos en un element més d’aquest entorn natural mentre avancem braçada a braçada.

Beneficis de nedar al mar

  • Ens carrega d’energia
  • Permet gaudir de l’entorn i la natura
  • Millora la qualitat de vida
  • Millora la salut mental i emocional
  • Crema gran quantitat de calories
  • Incrementa la massa muscular
  • Millora la capacitat cardio respiratòria
  • Redueix l’estrès

Practicar la natació d’aigües obertes pot reportar-nos molt bones sensacions físiques, psicològiques i de llibertat úniques, però cal tenir en compte sempre les recomanacions d’ús i seguretat per gaudir d’aquesta fantàstica disciplina.

Al Claror Marítim, cada setmana es fan sortides per nedar a mar obert a la platja de la Barceloneta, una de les activitats a l’aire lliure de Claror Outdoor. En cada sessió s’hi treballa el guiatge, l’acompanyament i la correcció de la tècnica per nedar en aigües obertes.

Els autors

manel moré

Responsable de l’Àrea Aquàtica del Claror Sardenya

Tècnic Superior en Animació d’Activitats Fisico Esportives, Graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Director de Lleure i Màster de Formació de Professorat

sergi martinez

Coordinador de l’Àrea de fitness aquàtic de Claror Marítim i entrenador personal

Entrenador Nacional de Natació i Màster en Gestió d’Entitats Esportives

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.