Els beneficis de nedar al mar

Aquest esport és ideal per practicar a l’estiu però també en bona part de l’any, d’abril a desembre
Descobreix amb aquest vídeo els beneficis de nedar en aigües obertes.

La pràctica de la natació en aigües obertes, mar, rius o estanys és un esport de moda amb un augment exponencial dels seu practicants en els últims anys. Aquest esport és ideal per practicar a l’estiu però també en bona part de l’any, d’abril a desembre, amb l’equipament adequat per aconseguir una bona experiència durant la pràctica.

Nedar al mar és molt diferent de nedar a la piscina, però aquest fet no exclou la necessitat de realitzar sempre un bon entrenament previ a la piscina, planificat i assessorat per un tècnic de referència.

A la piscina l’objectiu és aconseguir les capacitats físiques i la confiança psicològica necessària per enfrontar els entrenaments i les competicions en aigües obertes. També és el lloc adequat per buscar el grup d’entrenament que encaixi amb el teu nivell, i alhora, potencia la part més social d’aquest esport, de manera que permet enfrontar en companyia l’experiència d’entrenament i de competició en aigües obertes.

Formar part d’un grup d’entrenament d’aigües obertes et permetrà superar totes les inquietuds i sensacions d’inseguretat habituals al començar a practicar aquesta modalitat en un medi inestable com són el mar, els grans rius, els pantans o els estanys. Als Clubs Claror pots afegir-te als grups oberts d’entrenament. Consulta els horaris aquí: Swimming Club Claror>>.

La natació en aigües obertes és una de les disciplines esportives que més ens acosta a la natura. De fet, la sensació que experimentem és de fusió i comunió amb l’aigua i de convertir-nos en un element més d’aquest entorn natural mentre avancem braçada a braçada.

Beneficis de nedar al mar

  • Ens carrega d’energia
  • Permet gaudir de l’entorn i la natura
  • Millora la qualitat de vida
  • Millora la salut mental i emocional
  • Crema gran quantitat de calories
  • Incrementa la massa muscular
  • Millora la capacitat cardio respiratòria
  • Redueix l’estrès

Practicar la natació d’aigües obertes pot reportar-nos molt bones sensacions físiques, psicològiques i de llibertat úniques, però cal tenir en compte sempre les recomanacions d’ús i seguretat per gaudir d’aquesta fantàstica disciplina.

Al Claror Marítim, a partir del 15 d’abril, cada dissabte a les 9h, s’organitza i dinamitza una sortida a mar obert a la platja del Somorrostro, una de les Activitats by Claror. En cada sessió s’hi treballa el guiatge, l’acompanyament i la correcció de la tècnica per nedar en aigües obertes. conuslta tota la info d’aquesta activitat aquí >> Aigües obertes by Claror.

Els autors

manel moré

Responsable de l’Àrea Aquàtica del Claror Sardenya

Tècnic Superior en Animació d’Activitats Fisico Esportives, Graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Director de Lleure i Màster de Formació de Professorat

sergi martinez

Responsable de Wellness d’empreses i  Entrenador personal

Entrenador Nacional de Natació i Màster en Gestió d’Entitats Esportives

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.