Entrenament intervàlic a l’aigua

L’entrenament intervàlic és un sistema que s’ha guanyat la fama per ser un dels entrenaments més eficaços, tant en la crema de greixos, com en la millora del rendiment esportiu.
Amb aquest tipus d’entrenament contribuïm a la millora de la salut cardiovascular, afavorim la circulació sanguínia i millorem la potència muscular.

L’entrenament intervàlic a l’aigua és una manera de treballar a alta intensitat que s’ha guanyat la fama per ser un dels entrenaments més eficaços, tant en la crema de greixos, com en la millora del rendiment esportiu.

Amb aquest tipus d’entrenament contribuïm a la millora de la salut cardiovascular, afavorim la circulació sanguínia i millorem la potència muscular. Sobretot accelerem la crema de greixos acumulats a causa de les constats pujades i baixades de ritme, que demandaran, en poc temps, una dosis alta d’energia.

Una manera de resumir-ho seria dient que aquesta modalitat d’entrenament consisteix a alternar períodes de treball intensos amb períodes de recuperació.

3 sessions diferents per treballar l’entrenament intervàlic a l’aigua

  • Entrenament intervàlic nedant: Realitzarem 6 repeticions de 20 m ràpids descansant 20”. Tot seguit farem 3, sèries 1 per cada exercici. El primer exercici: peus de crol amb aletes. El segon exercici: crol amb pales i aletes, i el tercer exercici: crol amb pales.
  • Entrenament Intervàlic en circuit: Escollirem 10 exercicis variats i treballarem per estacions. En són exemples: skipping, jumping jack, salts agrupats, tisora, rem, bíceps, tríceps, elevacions frontal i llançaments endarrere. Farem 40” de treball a cada estació i 20” de recuperació caminant per l’aigua fins a arribar a la següent estació. Podem fer 2 o 3 voltes al circuit recuperant 1’ després de cada volta.
  • Tàbata a l’aigua: Consisteix a realitzar 8 intervals de 20” de treball a alta intensitat, seguit d’un descans de 10”.

Si vols cremar greix i millorar el teu rendiment, amb aquestes 3 rutines solament necessites 30’, ja no tens excusa per començar a entrenar. Apropa’t a qualsevol dels nostres tècnics i t’ajudarà a programar un entrenament intervàlic adaptat a les teves necessitats.

Si no t’animes a provar-ho tu sol, als Clubs Claror tenim moltes alternatives que treballen amb aquest sistema, com per exemple el HIIT Aquàtic, l’AquaCross o la Natació Entrena.

Vine a provar-les, t’agradaran!

Més informació:

Consulta els horaris d’activitats d’entrenament intervàlic dels nostres clubs >

L’AUTORA

paqui miranda

Tècnica de fitness aquàtic, Entrenadora Personal i Responsable de l’Àrea Aquàtica del Claror Cartagena

Tècnic Superior d’Activitats Físiques i Esportives

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.