Ets +60? Entrena l’aigua amb el Sènior Fit!

Vols millorar la teva condició física de forma dinàmica i divertida? El Sènior Fit a l'aigua és la teva activitat :)
Senior Fit a l'aigua
El programa Sènior Fit treballa tres grans blocs: Força, Resistència cardiovascular i Equilibri

El Sènior Fit és un programa d’entrenament grupal que està planificat i organitzat amb l’objectiu de millorar la condició física general i les habilitats motrius buscant la màxima funcionalitat.

És un mètode d’entrenament que neix a Claror de la necessitat de disposar d’una activitat completa i global per aquells abonats/des més sèniors que volen gaudir d’un envelliment saludable i es pot combinar l’entrenament en sec amb l’entrenament a la piscina.

Com s’estructuren les diferents modalitats del Programa Sènior Fit?

Dins del programa Sènior Fit hi trobem tres modalitats, a cada modalitat hi trobem 3 grans blocs de contingut: Força, Resistència cardiovascular i Equilibri.

Les activitats tenen una durada de 45’ i s’estructuren com veieu a la taula i es treballa de manera divertida i variada mitjançant desplaçaments, jocs, circuits, coreografies, reptes…

Parts de la sessió
Duració
Sènior Fit Força
Sènior Fit Cardio
Sènior Fit Equilibrium
Escalfament10′ActivacióActivacióActivació
Part principalBloc 1: 20′Treball de forçaResistència CardiovascularTreball d’Equilibri
Bloc 2: 5′Resistència CardiovascularTreball d’EquilibriTreball de força
Bloc 3: 5′Treball d’EquilibriTreball de forçaResistència Cardiovascular
Tornada a la calma5′Estiraments i relaxacióEstiraments i relaxacióEstiraments i relaxació

QUINS BENEFICIS APORTA EL PROGRAMA SÈNIOR FIT?

Quan fem un treball de força ajudem als músculs a enfortir-se, aquest fet, evita la sarcopènia, millora la funcionalitat física i redueix els dolors múscul-esquelètics propis de l’envelliment. També ens ajuda a reduir la pèrdua mineral òssia gràcies a una major activitat hormonal osteoblàstica disminuint així el risc de patir fractures. I a més a més ens aportarà un millor equilibri metabòlic, contribuint d’aquesta manera a prevenir l’obesitat i el sobrepès. Estar forts muscularment ens donarà més autonomia i, per tant, millorarà l’autoestima.

 

Per altra banda, quan realitzem un entrenament aeròbic augmenta la circulació sanguínia, oxigena el nostre organisme i millora la salut prevenint o posposant l’inici de les malalties cardiovasculars. També millora el sistema immunitari, que ens protegeix davant d’infeccions i malalties. I alenteix el deteriorament cognitiu. Tenir un cor entrenat ens manté joves més temps física i mentalment.

 

El treball d’equilibri ajuda a millorar l’agilitat i el control postural disminuint el risc de patir caigudes. També ajuda a disminuir la rigidesa muscular i augmenta el rang de moviment contribuint a controlar l’estrès, ja que els músculs estan menys tensos.

I el fet d’entrenar de manera grupal fomenta la socialització, ja que es coneixen persones noves i es generen una sèrie de records i experiències compartides amb d’altres. Sentir el suport dels altres pot ajudar a vèncer les pors i, consegüentment, a sentir-se reconfortat.

Després de conèixer en què consisteix aquest programa i tots els beneficis que aporta, només queda que vinguis a provar-lo. Vine a formar part del nostre equip de Sèniorfiterios! T’hi esperem!

L’AUTORA

PAQUI MIRANDA

Tècnica de fitness aquàtic, Entrenadora Personal i Responsable de l’Àrea Aquàtica del Claror Cartagena

Tècnica Superior d’Activitats Físiques i Esportives

.

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.