Pilates Reformer: La clau per a un cos més flexible i equilibrat

El Pilates Reformer és una pràctica física completa i beneficiosa per a tothom que vulgui mantenir el seu cos en forma i millorar la salut en general.
Pilates Reformer
El Pilates Reformer millora la força, la flexibilitat,  la postura, la coordinació i la concentració

El Pilates és una disciplina física que combina exercicis de mobilitat, tonificació i control de la respiració per a millorar la salut del cos i de la ment.

Va ser desenvolupat a principis del segle XX per Joseph Pilates, com una forma d’integrar els principis de la dansa, el ioga i la gimnàstica en una pràctica física holística, és a dir, que treballa tot el cos.

Avui en dia, una de les eines més populars per a practicar Pilates és el Reformer. Aquesta eina és una plataforma llarga i estreta, amb una sèrie de molles i politges que s’utilitzen per a realitzar exercicis de Pilates en diferents posicions: reclinada, de costat, dempeus, de genolls, etc.

Va ser creat per Pilates per a ajudar els seus pacients a rehabilitar-se de les seves lesions, i avui en dia és utilitzat per a treballar la força, la flexibilitat i l’equilibri.

Com es treballa el Pilates Reformer?

Els exercicis s’enfoquen en treballar tota la musculatura, des de les cames i els glutis fins als braços i els abdominals. Les molles ajustables proporcionen resistència, cosa que ajuda a tonificar i a desenvolupar la força muscular sense causar impacte en les articulacions.

Quins són els seus beneficis?

Els beneficis del Pilates Reformer són molts. A part de millorar la força i la flexibilitat, també ajuda a millorar la postura, la coordinació i la concentració.

Un dels principis fonamentals del Pilates és la consciència corporal, que implica prestar atenció a la postura i a l’alineament correcte del cos durant l’execució dels exercicis. Es treballen músculs que són importants per a mantenir una postura adequada, com els de la zona abdominal, els dorsals i els glutis. Molts exercicis se centren en la columna vertebral, ajudant a allargar-la i a mantenir-la en una posició neutra, el que ajuda a prevenir i corregir problemes posturals.

A més a més, també són excel·lents per a millorar la respiració, ja que fomenten una respiració profunda i controlada, que ajuda a reduir l’estrès i la tensió muscular.

Qui el pot practicar?

El Pilates Reformer és una activitat física adequada per a tothom, des de principiants fins a professionals de l’esport. Els exercicis es poden adaptar a les necessitats individuals, això fa que les persones amb diferents nivells de forma física i amb diferents objectius de salut puguin millorar i beneficiar-se de la pràctica.

En resum, amb la seva combinació de força, flexibilitat, equilibri i control de la respiració, el Pilates Reformer és una opció excel·lent per a aquelles persones que busquen una pràctica física completa per a millorar millorar la salut i el benestar físic i mental.

 

Aquesta activitat la pots trobar a Claror Can Caralleu, Claror Sardenya i Claror Marítim, on s’imparteix en grups petits de 5 o 6 persones. Consulta tots els horaris aquí >>

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.