Entrenar amb el sac de boxa et posa en forma

Entrenar amb el sac de boxa és una forma efectiva i divertida de posar-se en forma i de treballar la musculatura de tot el cos, no només dels braços.
Entrenar amb el sac de boxa et posa en forma
El sac de boxa és un material que pots trobar a totes les sale de fitness i que t’ajuda a completar el teu entrenament

L’entrenament amb el sac de boxa és una forma excel·lent de posar-se en forma i millorar la força, la resistència, la coordinació, la velocitat, i a més és un excel·lent crema-greixos, ja que al contrari del que sembla, treballa tota la musculatura del cos, no només els braços.

L’origen dels primers sacs de boxa prové de l’antiga Grècia, on la boxa ja era un esport olímpic. En aquella època eren uns sacs de sorra, anomenats korykos, i el seu ús era molt similar a l’actual.

BENEFICIS d’entrenar amb el sac de boxa

✔️ Millora la força muscular i tonifica tot el cos: Contrarestar la inèrcia del sac mentre es colpeja  ajuda a desenvolupar els músculs dels braços, les espatlles, el pit i les cames.

✔️ Millora la resistència cardiovascular: Al tractar-se d’uns entrenaments molt intensos i que exigeixen un gran esforç físic, el cor bomba més sang per abastir als músculs actius.

✔️ Millora la coordinació i la velocitat: Es requereix concentració per a copsar el sac en moviment. Això també ajuda a millorar la precisió en el llançament de cops i la defensa.

✔️Combat l’ansietat i redueix l’estrès: Els moviments ràpids i el contacte físic amb el sac alliberen endorfines, hormones que promouen el benestar mental i físic, que ajuden a reduir la tensió emocional.

A qui s’adreça?

La pràctica amb el sac de boxa es pot realitzar a totes les edats. Només està contraindicat per a persones amb problemes ossis, com artrosis, artritis, osteoporosis, etc.

RECOMANACIONS

Aquest tipus de treball té molt impacte, per això has de tenir en compte una sèrie de recomanacions per entrenar amb seguretat i prevenir lesions:

 • Escalfar sempre abans de començar la pràctica.
 • Adaptar-se a l’exercici de manera progressiva.
 • Treballar la teva tècnica.
 • Embenar-te les mans o utilitzar guantilles.
 • Utilitzar guants de boxa.

 

En resum, l’entrenament amb el sac de boxa és una forma efectiva i divertida de millorar la força, la resistència, la coordinació i reduir l’estrès. És una opció perfecta per a tothom que vulgui millorar la seva condició física de manera eficaç i gaudint al mateix temps.

PROPOSTA D’ENTRENAMENT

Aquí tens una propsta d’entrenament, amb dues opcions per a le spersones que comenceu i per a les ja han tenen més pràctica.

Exercicis

✔️Jab

✔️Directe

✔️Cross

✔️Jab-Jab-Directe

✔️Jab-Directe-Cross-Cross

Principiant

 • 1′ per cada exercici
 • 20” de descans
 • 4 voltes x 5 exercicis

Experimentat

 • 2′ per cada exercici
 • 30” de descans
 • 4 voltes x 5 exercicis

L’AUTOR

diego castañeda

Tècnic de fitness i Entrenador personal

Especialista en Body Combat, Zumba i Pilates

.

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.