Nous hipopressius: trencant el mite

En aquest article trencarem el mite de què els hipopressius són ‘aquell exercici que consisteix en obrir costelles, ficar el melic cap a dins i fer apnees’, i també veurem com pot ajudar-te a augmentar el rendiment esportiu.
imatge-hipopressius
Aquesta tècnica hipopressiva permet millorar la postura, reduir la faixa abdominal, reforçar el sòl pelvià, així com augmentar el rendiment esportiu.
L’Hypopressive RSF, Reprogramació Sistèmica Funcional, és un mètode postural desenvolupat pel creador Marcel Caufriez i per Néstor Serra.
El mètode hipopressiu utilitza la transmissió d’energia d’un grup muscular a un altre mitjançant diferents activacions posturals. Amb això, s’aconsegueix relaxar el diafragma toràcic i augmentar el to de la faixa abdominal i del perineu.

Objectius

● Millora de la gestió postural, estètica i dinàmica.
● Millora de la funció sexual, gràcies principalment a un increment del to muscular i de la vascularització del perineu.
● Prevenció o millora de  lesions de l’esquena (cervical, dorsal i lumbar) o de qualsevol classe d’hèrnies: hiatals, abdominals, de columna, inguinals o vaginals, incloent-hi la incontinència urinària.
● Millora del rendiment esportiu, augmentant la flexibilitat i mobilitat anatòmica.
● Millora estètica, gràcies a una millor postura.
● Incrementa el to en repòs, que és la contracció muscular sostinguda i reflexa, disminuint el perímetre de cintura i millorant la resposta.

Per a qui està indicat?

Per a tota aquella persona que vulgui una millora en la seva postura, en la gestió de la seva faixa abdominal i del sòl pelvià, o aconseguir una millora en el seu rendiment esportiu.
Es pot optar per aquest tipus d’entrenament amb dos objectius diferents: teràpia o entrenament.

Qui NO ho pot fer?

● Embarassades.
● Persones hipertenses, no sense supervisió del metge. Ho poden fer sense apnea.

 

Execució dels exercicis

La tècnica hipopressiva es realitza amb exercicis físics rítmics complexos de reorganització corporal, que permeten al sistema nerviós cerebral modificar l’esquema corporal i emocional. La seva característica comuna és arribar al control ia la disminució de la pressió intraabdominal associada a aquestes postures/exercicis.
Els tests de diagnòstics indicaran quin tipus de programa és el més idoni per a cada persona i en quin nivell de treball es troba.
A causa dels constants augments de la pressió abdominal en la vida quotidiana i esportiva, a la inactivitat, embarassos… la musculatura de la faixa abdominal i el sòl pelvià perden una de les funcions per a les que estan dissenyats: sostenir els òrgans interns situats en aquella zona. Amb la pràctica d’hipopressius es retorna aquesta funció de reprogramació a la resposta muscular davant diverses situacions.

Apnea sí o no?

En altres mètodes l’apnea és essencial per a poder treballar el sòl pelvià. Però en aquest, la funció principal és que mitjançant l’activació voluntària de la musculatura ja es realitza una activació involuntària del sòl pelvià i l’abdomen. Per aquest motiu l’apnea no és essencial, és un complement.
Així que us convidem a totes i tots a venir als Clubs Claror a provar les nostres classes d’hipopressius i donar el vostre màxim!

L’AUTOR

CRISTINA GONZÁLEZ

Tècnica de fitness i Entrenadora personal

Grau superior d’esport i socorrisme, Grau mitjà d’esports a la natura i cursant el Grau universitari CTEF

.

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.