7 consells per arribar Fit aquest estiu

Si vols aconseguir arribar fit a l'estiu, et cal un pla d'entrenament ben pensat i ben elaborat.
7 consells per arribar fit aquest estiu
Encara que l’estiu es veu lluny, és precisament a l’inici de la primavera quan t’has de començar a preparar.
Per arribar en plena forma i afrontar amb energia tot el que t’has proposat per les vacances, et cal un pla d’entrenament ben pensat i ben executat.
Ja sigui perquè vols fer un repte esportiucremar els greixos acumulats durant l’hivern, un viatge en biciesports d’aventura, una ruta de senderisme… el que sigui.
A continuació et donem 7 consells bàsics per arribar fit aquest estiu.

1. Planteja’t un compromís amb reptes realistes

 • Compromet-te a entrenar tres dies per setmana. Almenys un d’aquests tres dies hauria de ser un treball de força.
 • Quan ho assoleixis, afegeix un segon dia de treball de força i entrena un total de quatre dies per setmana.
 • Un entrenador personal t’ajudarà a establir un pla de treball realista, assumible i amb un component de repte, que t’ajudarà a assolir els teus objectius.

2. Busca el teu moment del dia

 • Escull el teu moment de cada dia on la prioritat sigui temps per tu.
 • Escull aquell horari on sentis que la teva implicació amb l’exercici físic serà el millor possible. També pots escollir aquell moment on puguis coincidir amb la teva “tribu” d’entrenament per a tenir un motiu afegit per complir el teu compromís diari.

3. Controla la teva alimentació i hidrata’t

 • Allunya’t dels productes processats, dels dolços i de l’alcohol. Aposta per una alimentació saludable i equilibrada que nodreixi el teu cos com cal.
 • No t’oblidis d’ingerir hidrats de carboni, proteïnes i greixos saludables, ja que tots són necessaris per a un bon funcionament de l’organisme.
 • Si vols fer dieta, has de tenir clar que les dietes miraculoses no existeixen. Deixa’t ajudar per un nutricionista per canviar els teus hàbits alimentaris.
 • Per altra banda, beure aigua és imprescindible perquè el nostre organisme funcioni correctament. Assegura’t que beus aigua durant l’exercici i més encara quan la intensitat augmenta i quan la temperatura ambiental sigui elevada en els mesos de primavera i estiu.

4. Treballa la força

L’entrenament de força té molts beneficis, entre aquests, destaquen:
 • Manté els ossos més forts i resistents.
 • Millora la postura i prevé lesions.
 • Augmenta el metabolisme basal.

5. Fes activitat cardiovascular

L’entrenament cardiovascular ens aporta múltiples beneficis, dels quals destaquen:
 • Ajuda a controlar els nivells de colesterol i la tensió arterial.
 • Ajuda a prevenir malalties cardiovasculars.
 • Ajuda a millorar la capacitat cardiorespiratòria.

6. Descansa 7 hores al dia

Descansar és tan important com entrenar. Mentre descanses, els teus músculs es recuperen de l’entrenament, les teves funcions metabòliques estan regulades i després estaràs de més bon humor.

7. Utilitza un dispositiu o app que t’ajuda a monitorar la teva activitat

Actualment, el mercat ofereix una gran varietat de programes i apps per poder tenir un control total de l’entrenament. D’aquesta manera tindràs monitorat en quin punt de compliment d’objectius et trobes, així com tenir a un clic tota la teva planificació d’entrenament, registres biomètrics i reptes setmanals, per poder assolir amb més garanties els teus objectius.
També pots fer ús dels teus wearables (dispositius electrònics) per a monitorar en temps real l’exercici físic que estiguis realitzant.
Tant les apps com la sincronització dels teus wearables, són opcions totalment compatibles i disponibles en tots els equipaments dels Clubs Claror.

L’entrenador/a personal et pot ajudar

Si tens un objectiu específic que requereix una anàlisi, acompanyament i seguiment exhaustiu, et recomanem que contractis els serveis d’un/a entrenador/a personal.
Et farà un Pla d’Entrenament personalitzatt’acompanyarà en tot moment i et motivarà perquè aconsegueixis arribar fit aquest estiu. i tot el que et proposis.

L’AUTOR

XAVI ROCA

Responsable de fitness i Entrenador personal de Claror Sardenya i Claror Cartagena

Llicenciat en CAFE i Màster en Direcció d’Empreses Esportives

.

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.