Exercicis de Pilates per a esportistes

La Núria, tècnica especialista en Pilates, us explica com podeu incorporar-lo a la vostra rutina esportiva per millorar el vostre rendiment.
A continuació us mostrarem una sèrie d’exercicis on podeu millorar l’estabilització lumbopèlvica i la correcció postural.

Els esportistes tendim a acumular desequilibris musculars. Així en el cas dels runners, a causa dels moviments repetitius, a l’estrès que pateixen les articulacions, i a les compensacions que busca el cos per estabilitzar-nos quan apareix la famosa fatiga.

En el cas dels ciclistes, on a més dels problemes anteriors, afegim la posició estàtica, on la musculatura es va fent curta en cames i pectorals.

O en esports com el tennis, pàdel, golf, hoquei, entre altres, que són esports unilaterals,  on es treballa a favor d’un costat del cos. Si tenim un múscul feble, el cos trobarà la forma de compensar-lo, el que provocarà lesions per un ús excessiu.

Aquí entra el Pilates

A continuació us mostrarem una sèrie d’exercicis on podeu millorar l’estabilització lumbopèlvica i la correcció postural.

Exercici 1

Aquest primer exercici serveix per estabilitzar el maluc. Està comprovat que una debilitat en aquesta zona de la musculatura, provoca problemes futurs en genolls i turmells. El més important és estabilitzar aquesta pelvis i que es mantingui paral·lela al terra. Continua mantenint els glutis, isquiotibials i faixa abdominal activats.

Exercici 2

Un combo d’squat més rotació de la dorsal, però li afegim un implement del foam roller perquè treballis més l’equilibri. En aquest tercer exercici els objectius seran: mantenir l’estabilització lumbopèlvica, el genoll i turmell alineats, i una bona activació de la cadena posterior. Vigila en tot moment de mantenir faixa abdominal i glutis activats.

Us animem a provar-ho, i si en voleu més, us esperem a la classe de Pilates.

Consulta els horaris de Pilates del teu club >

Els autors

NÚRIA CARMONA

Tècnica especialista en Pilates i Total Barre

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.