Esport en família, saludable i divertit

La pràctica d’esport en família ens aporta una sèrie de beneficis, tant a nivell físic com psicològic, que converteixen aquest costum en saludable a més de molt divertit.
imatge-esport-en-familia
La pràctica d’esport en família ens aporta una sèrie de beneficis, tant a nivell físic com psicològic

Avui dia, tothom té clar que practicar esport és fonamental en la infància i en l’adolescència, així com, per descomptat, també ho és durant la vida adulta. Els adults som els principals referents de les nenes i nens, i especialment ho són les mares i pares. Per tant, com a referents, practicar esport en família és la millor forma de potenciar la passió per l’esport des de ben petits i ajudar a créixer els nostres infants de la millor manera possible.

 

La pràctica d’esport en família ens aporta a més una sèrie de beneficis, tant a nivell físic com psicològic, que converteixen aquest costum en saludable a més de molt divertit.

  • A nivell físic podem parlar de diferents àmbits de millora com són l’ossi, el patològic, el motriu i el cognitiu.
  • D’una banda, a nivell ossi, els estudis demostren que l’activitat física practicada des de la infància és una excel·lent forma de prevenir possibles fractures, a més de reduir el risc d’osteoporosis en edats més avançades. En adults, augmenta la densitat òssia, redueix el risc d’artrosis i combat l’efecte de la menopausa en dones.
  • A nivell patològic, l’activitat física té un gran paper en la prevenció d’un gran nombre de patologies cròniques, com malalties cardiovasculars o la diabetis tipus 2, que augmenta cada dia entre la població infantil.
  • A nivell motriu, ajuda als infants a desenvolupar les capacitats condicionals bàsiques: força, velocitat, resistència i flexibilitat, l’equilibri, la coordinació, l’expressió corporal, la lateralitat… A l’etapa adulta, tots aquests aspectes es continuen treballant amb l’exercici, contribuint a potenciar la flexibilitat de les articulacions i reduint també la sensació de fatiga.
  • A nivell cognitiu, l’esport influeix de manera positiva en la nostra capacitat de memòria, en les funcions executives, la capacitat d’esforç i la concentració. Per tant, és innegable la connexió de l’esport en la millora del rendiment acadèmic dels Infants i la seva autoestima.
  • Per la part psicològica podem parlar de la millora general de l’estat d’ànim i de l’enfortiment del vincle mares/pares-fills/filles, a més de la prevenció del sedentarisme, de la inculcació de valors positius, i d’aportar un temps lliure de qualitat entre altres moltes coses.

 

Als Clubs Claror tant els infants com les famílies, formen part inseparable de la nostra manera d’entendre la nostra passió: l’esport. Tant és així, que un dels nostres d’abonaments principal és la Quota Familiar, on està gran part de la nostra massa social. Amb l’arribada del bon temps, és un gran moment per venir a provar les nostres classes en família que fem als diferents Clubs Claror.

 

No deixeu passar l’oportunitat de dur a terme una activitat tan beneficiosa per la salut física i la psicològica, i que alhora us permeti enfortir els vincles familiars.
Us hi esperem!

Els autors

Luis Subiran

Responsable Iniciació Esportiva i Lleure del Claror Cartagena

 

CFGS Animació Activitats Físiques i Esportives, i Magisteri d’Educació Física

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.