Natació Nadons: El primer contacte dels nadons amb la natació

L'activitat aquàtica per nadons és el primer contacte dels més petits de la casa amb els nostres clubs.

Coneix tots els beneficis motrius, cognitius i afectius del primer contacte del teu nadó amb l’aigua i l’esport.

L’activitat aquàtica per nadons Natació Nadons és el primer contacte dels més petits de la casa amb els nostres clubs. Aquesta activitat està dirigida a nens i nenes entre 3 i 24 mesos, i s’incorpora sempre la participació activa del pare, la mare o un familiar.

L’objectiu principal és familiaritzar els nadons amb el medi aquàtic, i també:

  • Reforçar el vincle i la relació afectiva amb els pares
  • Experimentar i ampliar les respostes motrius del nadó
  • Desenvolupar i potenciar les capacitats cognitives

Els continguts es presenten ordenats amb seqüències de menor a major dificultat, i sempre adaptats a les diferents característiques evolutives del nadó, i vetllant perquè l’infant visqui les seves pròpies experiències sense imposicions externes a la seva voluntat.

L’activitat ha de crear sempre situacions agradables i positives, i és la resposta dels pares i fills la que ens marca el ritme d’evolució dels continguts de les sessions. S’tilitza el joc i les formes lúdiques com a inductors de l’activitat.

L’activitat es proposa com una sessió setmanal de 30 minuts de treball en grup reduït a la piscina poc profunda, amb una temperatura de l’aigua aproximada de 32 graus, perquè els petits mantinguin la temperatura corporal.

Els familiars tenen una zona condicionada i habilitada per poder canviar els seus fills abans de començar l’activitat i un cop finalitzada, de forma còmoda i ràpida per tal d’evitar els canvis de temperatura.

Aquesta experiència és un moment privilegiat per pares, mares i fills perquè tots junts gaudeixin i es relaxin a l’aigua.

T’esperem per viure aquesta experiència amb nosaltres! Consulta tota la informació de l’activitat Natació Nadons >

L’AUTOR

manel moré

Responsable de l’Àrea Aquàtica del Claror Sardenya

Tècnic Superior en Animació d’Activitats Fisico Esportives, Graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Director de Lleure i Màster de Formació de Professorat

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.