Tendències del Fitness del 2023

T'expliquem les 5 tendències del fitness que pugen amb més força aquest any.
Tendències dels fitness del 2023
L’entrenament de força amb pesos lliures és la tendència que puja més llocs a la llista

Des de l’any 2017 es publiquen a Espanya les Enquestes Nacionals de Tendències de Fitness, reproduint la metodologia de les enquestes internacionals desenvolupades pel Col·legi Americà de Medicina de l’Esport (ACSM).

Com cada any, l’objectiu de l’estudi és identificar les principals tendències al sector del Fitness espanyol mostrant els resultats de l’enquesta realitzada per al 2023, així com comparar els resultats amb els reportats a les enquestes del 2022.

A més, també s’analitza el possible impacte de la COVID-19 a les tendències que, segons els enquestats, seran més rellevants el 2023.

Les 5 tendències del fitness més rellevants del 2023 són les següents.

Entrenament funcional

L’entrenament funcional s’erigeix en la principal tendència del fitness al mercat espanyol. Funcional es refereix a moviments primaris que la humanitat ha fet durant milers, potser milions d’anys, bàsics per a la seva supervivència, com gatejar, saltar, empènyer, traccionar o estirar-se per assolir un objecte.

Aquest tipus d’entrenament ha conquerit entrenadors i practicants posicionant-se al primer lloc del rànquing, després d’estar a la segona posició durant el 2022 i la cinquena el 2021.

 

Entrenament personal

Després de l’entrenament funcional, l’altra tendència que més protagonisme tindrà és l’entrenament personal.

La por a les aglomeracions i una gran conscienciació de la necessitat de cuidar-se i treballar sota la supervisió d’un professional, han portat l’entrenament personal a quedar a la segona i la tercera posició del rànquing del 2023.

L’entrenament en grups reduïts, puja del tercer lloc al segon, i en entrenament personal individualitzat, puja a la tercera posició.

 

Entrenament de força amb pesos lliures

Aquest tipus de treball que feia pujades i baixades a la llista i que no apareixia en el Top 10 en els últims anys, ha fet un gran salt. És l’entrenament amb pesos lliures orientats a la força amb l’ús de barres, manuelles, kettlebells o pilotes medicinals, entre d’altres, que ha protagonitzat un ascens de 13 llocs pel que fa al rànquing de 2022, passant a la cinquena posició.

 

Activitats de Fitness per la gent gran

Cada vegada hi ha més consciència que fer activitat física és salut i és per això que aquest tipus d’activitats tenen i tindran força demanda. Tots envellim, i ho volem fer de la millor manera.

Aquestes activitats estan a la setena posició del Top 10.

 

Wearables

Wearable és un dispositiu connectat que podem portar posat. Poden ser wearables qualsevol classe d’objecte al qual afegim una funció extra i que podem connectar amb el nostre telèfon mòbil, tant per sincronitzar les dades que recullen per a una posterior avaluació i millorar o corregir certs aspectes.

L’ús de tecnologia per monitorar paràmetres relacionats amb la salut, fa que els usuaris adoptin estils de vida més saludables que quan no usen rellotges intel·ligents o pulsòmetres.

Aquest fenomen es basa en la gamificació de l’activitat diària plantejant l’activitat física com un joc en què l’usuari ha d’anar superant-se a si mateix i complint objectius per obtenir medalles o superar èxits per completar reptes físics al dia a dia.Tenir control de la nostra activitat física ens portarà a un millor rendiment i efectivitat de l’entrenament.

És per tot això que aquests gadgets seran una gran tendència d’aquest any.

 

CAUEN DE LA LLISTA

Amb l’arribada de la pandèmia va haver-hi un gran canvi en les tendències fitness que ara, amb la tornada de la quasi normalitat ha provocat que dues activitats  pràcticament hagin desaparegut: les classes on line i les activitats a l’exterior.

l’autorA

marta domingo

Responsable de Fitness del Claror Can Caralleu

Tècnic Superior d’Activitats Físiques i Esportives

Articles relacionats

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.